AweGen vorige pagina
Dit is de uitlegsite van AweGen.
Copyright H. Fluks
volgende pagina
AweGen
Input-files
   Config-file
   Header/footer-file
   Tree-file
     Normale definitie
     Groepsdefinitie
   Layout-files
   Database-files
   Copy-file
Namen van velden
%-opdrachten
#-opdrachten
Expressies
Log-meldingen
Voorbeeld-input
Datamodel
Normale webpagina-definitie

Bij een normale webpagina-definitie heb je de volgende velden:
#code de filenaam van de webpagina, zónder ".html" of andere extensie.
#title de titel van de pagina, in headers e.d.
#directoryname de naam van een subdirectory waar de file moet komen te staan. Als je geen #directoryname definieert, wordt de webpagina niet in een subdirectory geplaatst.
Sub-subdirectory's zijn niet mogelijk.
#extension de extensie van de filenaam (zonder punt). Standaard is dit html, dus je hoeft hier alleen iets op te geven als je iets anders wilt.
#longtitle een langere titel. Je kunt deze met %eval(page.#longtitle) opvragen. Zie de uitleg over velden. Als je geen #longtitle definieert, neemt AweGen automatisch de title.
#parent de #code van de "parent"-pagina in de pagina-boomstructuur.
#hide als dit veld een waarde heeft (bijv. "true"), dan wordt de pagina niet afgedrukt. Ook worden er nergens links naar die webpagina gemaakt.
#linkallowedfromoutside Dit veld is alleen zinvol bij "root"-pagina's, dus pagina's die geen #parent hebben. Als dit veld een waarde heeft (bijv. "true"), mogen er links naar deze pagina en alle onderliggende pagina's zijn van "buiten". Als #linkallowedfromoutside niet is opgegeven, geeft AweGen een foutmelding als er een link van "buiten" deze tak van de boom komt.
#headerlayout de naam van de layout die gebruikt moet worden voor de header van deze webpagina. Deze layouts staan gedefinieerd in de header-footer-file. Als je geen #headerlayout definieert, neemt AweGen als headerlayout ##header.
#footerlayout de naam van de layout die gebruikt moet worden voor de footer van deze webpagina. Deze layouts staan gedefinieerd in de header-footer-file. Als je geen #footerlayout definieert, neemt AweGen als footerlayout ##footer.

Binnen een webpagina heb je 1 of meer secties. Er zijn 2 soorten secties: secties die een verzameling items (records) bevatten, en secties die de inhoud van een copy-file bevatten.

Per sectie zijn er de volgende velden:
#-layoutname de layout waarin alle records van de sectie moeten worden afgedrukt
#-summlayout de layout waarin alle records moeten worden afgedrukt in een aparte Summary-sectie, bovenaan de eigenlijke sectie.
Deze summary-sectie heeft #-nobookmarks true en dezelfde #-expression en #-sortfield als de eigenlijke sectie.
#-summlayout2 Idem, voor als er nog een sectie tussen summlayout en de eigenlijk sectie moet zijn.
#-expression records die voldoen aan de expressie worden in de sectie afgedrukt.
#-sortfield de records in de sectie worden gesorteerd op dit veld (records die dit veld niet hebben doen alnog niet mee!).
Als het sortfield niet #code is, wordt #code gebruikt als tweede veld om te sorteren.
Als je geen sortfield opgeeft, wordt er gesorteerd op #code.
#-nobookmarks als dit veld bestaat (en bijvoorbeeld "true" is), worden er geen bookmarks (<a name="..">) gemaakt. Dat betekent dus dat er niet naar de items in deze sectie gelinkt kan worden!
#-literal de tekst die achter "literal" staat wordt letterlijk afgedrukt.

Of, in het geval van een copy-file, de volgende velden:
#-filename de naam van een file waarvan de inhoud in de sectie gekopieerd moet worden.
#-copyfileliterally als dit veld een waarde heeft (bijv. "true"), wordt de inhoud van de file letterlijk gekopieerd. Dat wil zeggen dat er geen %-opdrachten e.d. worden uitgevoerd, en ook de HTML-tags worden letterlijk afgedrukt. Zie deze pagina's voor een voorbeeld.

(Deze pagina is gegenereerd door AweGen 5.10 op 2018-01-02)